Uleiuri extrase plante

 

Ulei esențial de litsea cubeba

Litsea cubeba este o plantă tropicală cu frunze de o culoare vibrantă şi miros plăcut citric. Uleiul esenţial este extras din fructele mărunte ca nişte boabe de piper prin distilare cu abur şi este recunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice. Are proprietati astringente, tonifiante dar si  antiseptice, antiinflamatoare si antibacteriene, utilizat în cosmetică pentru piele grasă, ten acneic sau cu alte probleme de natură infecţioasă, dar si pentru efectul sau parfunat, antidepresiv, in angoase, depresii si insomnii

Proprietăţi

  • astringent
  • tonic cutanat
  • antiseptic
  • antiinflamator
  • antibacterian
  • calmant nervos
  • antidepresiv, sedativ
  • parfumant

Recomandări

  • piele grasă, ten gras sau mixt
  • ten acneic sau cu alte probleme de natură infecţioasă
  • micoze cutanate
  • artrite
  • reumatisme articulare
  • angoase, depresii
  • insomnii

 

Ulei de jojoba

Uleiul extras din seminţele de jojoba este destul de diferit faţă de uleiurile vegetale comune, fiind defapt o ceară lichidă. Pătrunde în piele într-un mod interesant şi anume prin foliculii de păr pe care nu-i blochează, se amestecă cu sebumul şi formează o peliculă fină non-ocluzivă, lăsând pielea să respire si protejand-o de deshidratare. Are un profil interesant de acizi graşi (acid gadoleic, erucic, nervonic), conţine o cantitate remarcabilă de polifenoli, dintre care taninii sunt responsabili şi pentru senzaţia uscată după aplicarea pe piele fiind emolient și nutritiv în profunzime menține suplețea și elasticitatea pileii. Poate părea o contradiciţie de termeni, dar uleiul de jojoba este un ulei uscat.

Proprietăţile uleiului de jojoba

  • protector al filmului hidrolipidic al pielii
  • protejează pielea de deshidratare
  • emolient și nutritiv în profunzime
  • menține suplețea și elasticitatea pileii
  • echilibrant al secreției de sebum
  • catifelează și netezește pielea
  • favorizează pătrunderea principiilor active în piele

La ce vă poate ajuta

  • este adecvat pentru îngrijirea oricărui tip de piele, a părului și unghiilor
  • îngrijirea tenului gras, mixt, normal sau uscat
  • îmbunătățirea condiției pielii uscate, deshidratate, devitalizate
  • îngrijirea pielii sensibile, fragile, delicate, inclusiv cea a copiilor
  • menţinerea supleţii şi elasticităţii pielii
  • atenuarea ridurilor, întârzierea îmbătrânirii cutanate
  • îngrijirea și regenerarea pielii afectate de eczeme, psoriazis, dermatite, iritații
  • îngrijirea pielii din zona ochilor
  • pentru formularea compozițiilor de machiaj
  • hrănirea și echilibrarea scalpului
  • înfrumusețarea și netezirea firelor de păr, îngrijirea părului casant, uscat sau deteriorat

 

Ulei de macadamia

Uleiul extras din nucile de macadamia are un profil interesant de acizi graşi esenţiali, este o bogată sursă de acid palmitoleic, astfel ajută la întârzierea îmbătrânirii pielii, acţionează la nivel celular pentru refacerea integrităţii cutante. Este un ulei cu o absorbţie rapidă, hrănitor, calmant şi o bună bază pentru felurite preparate cosmetice de îngrijire a pielii și părului.

Proprietăţile uleiului de macadamia

  • bine absorbit de piele, nu lasă peliculă grasă
  • contribuie la buna funcţionare a barierei hidro-lipidice a pielii
  • restructurant, ușor cicatrizant
  • reduce mâncărimile, roşeaţa și iritaţiile
  • contribuie la regenerarea ţesuturilor
  • catifelant, conferă fineţe pielii
  • protector capilar şi cutanat
  • hrănitor, emolient
  • prin masaj, favorizează micro-circulația și tonifică sistemul limfatic

La ce vă poate ajuta

  • este un produs potrivit pentru orice tip de ten, cel mixt și gras poate beneficia de asemenea de virtuțile acestui ulei non-gras
  • pielea îmbătrânită, ridată, sensibilă
  • vergeturi, în special preventiv
  • cuperoză şi probleme circulatorii, picioare grele
  • piele iritată, crăpată, aspră, agresată
  • îngrijirea buzelor
  • ca bază pentru masaj facial și corporal, favorizând absorbția în piele a principiilor active
  • protecţia părului faţă de daunele factorilor de mediu
  • menţinerea culorii părului

 

Ulei de rodie

Rodia sau mărul de granat, este cunoscut pentru calitățile sale nutriționale și medicinale de excepție. La fel de prețios este însă și uleiul extras din semințele de rodie, bogat în substanțe antioxidante, polifenoli, fitosteroli și vitamine, ce a devenit recunoscut și apreciat pe bună dreptate ca activ cosmetic cu multiple virtuți. Uleiul din seminţe de rodie conţine o serie de elemente ce se regăsesc foarte rar în uleiurile vegetale utilizate în cosmetică, de pildă: Acidul punicic, conform testelor şi studiilor ştiinţifice, promite regenerare tisulară, are acţiune antimicrobiană şi anti-inflamatoare, îmbunătăţeste elasticitatea pielii. Acidul gallic este responsabil pentru reparare şi cicatrizare. Acidul ellagic este studiat pentru diminuarea degradării colagenului şi reducerea răspunsului inflamator evitand astfel îmbătrânirea pielii, în special fotoîmbătrânire cauzată de razele UV.

Proprietăţile uleiului de rodie

  • antioxidant forte, reduce efectele negative ale proceselor oxidative
  • antiradicalar, luptă împotriva efectelor razelor ultraviolete și a factorilor de mediu
  • antirid, cu acțiune de prevenire a formării ridurilor
  • anti-age, contracarează efectele și semnele îmbătrânirii
  • regenerator, restructurant, strimulează mecanismele de reparare a pielii
  • emolient, elasticizant, stimulează proliferarea keratinocitelor

La ce vă poate ajuta

  • este un produs potrivit pentru orice tip de ten
  • îngrijirea tenului, gâtului, decolteului și zonei ochilor
  • îngrijirea pielii mature, ridate, îmbătrânite
  • regenerarea pielii afectate de factori externi: expunerea la soare, arsuri ușoare, poluare
  • calmarea și repararea pielii afectate de iritații, roșeață, crăpături sau după epilare
  • tratamente anti-age
  • îngrijirea pielii sensibile, reactive

 

Ulei de cătină

Cătina este foarte cunoscută pentru numeroasele sale virtuți, există o serie de studii privind valorile nutriţionale şi medicinale ale acesteia. Uleiul extras din pulpa sau seminţele boabelor conține numeroase substanțe bioactive în concentrație mare, care îi conferă o acțiune puternic antioxidantă, regeneratoare, cicatrizantă și nutritivă. Uleiul de cătină, în special cel extras din seminţe, conţine din abundenţă acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, carotenoide, vitamina E, fitosteroli (stigmasterol, β-sistosterol), oligoelemente.

Proprietăţile uleiului de cătină

  • antioxidant puternic, antiradicalar
  • anti-age, combate semnele îmbătrânirii cutanate
  • nutritiv, vitaminizant, emolient
  • regenerator, favorizează reînnoirea celulelor pielii
  • reparator, cicatrizant, stimulează mecanismele de reparare a pielii deteriorate
  • protector solar la nivel celular datorită compușilor antioxidanți
  • antiinflamator, reduce roşeaţa, calmant
  • calmant, reduce mâncărimile și discomfortul pielii

La ce vă poate ajuta

  • este un ulei potrivit pentru orice tip de ten și pentru îngrijirea pielii în general
  • îngrijirea tenului matur, îmbătrânit, ridat, lipsit de tonus
  • îngrijirea pielii cu aspect tern, obosit, lipsit de vitalitate
  • pregătirea pielii pentru expunerea la soare și îngrijirea pielii după plajă
  • îngrijirea pielii afectate de dermatită atopică, eczeme, psoriazis
  • arsuri, mici tăieturi, cicatrici şi răni superficiale, vătămări de la radiaţii

 

Ulei de chimen negru

Extras din seminţele plantei Nigella sativa, acest ulei aromat conţine o serie de principii active şi acizi graşi polinesaturați care determină efectele benefice asupra pielii și părului, fiind de mare ajutor în ameliorarea diferitelor afecțiuni cutanate și îmbunătățirea condiției pielii. Conține nigelline, nigellone, thymoquinone, para-cymene, vitamina E, carotenoide.

Proprietăţile uleiului de chimen negru

  • purifiant, anti-infecţios cutanat
  • anti-inflamator, calmează pielea iritată și atenuează durerile articulațiilor inflamate
  • stimulează regenerarea ţesuturilor
  • stimulează cicatrizarea
  • conţine elemente esenţiale de luptă împotriva infecţiilor și a reacţiilor alergice
  • consolidează bariera naturală de protecţie a pielii
  • anti-age, restructurant cutanat

La ce vă poate ajuta

  • este un ulei de virtuțile căruia poate beneficia orice tip de ten
  • îngrijirea tenului problematic, predispus la acnee și erupții, ten cu imperfecțiuni
  • piele îmbătrânită, ridată, afectată de factori externi
  • îngrijirea pielii afectate de micoze, furunculi
  • îmbunătățirea condiției pielii în caz de tulburări autoimune: dermatite alergice, eczeme, psoriazis
  • scalp iritat, mătreaţă

 

Ulei esenţial de fenicul

Feniculul face parte din familia umbreliferelor. Este nativ în Asia unde creşte spontan şi fiind aclimatizat se cultivă azi şi în zonele temperate. Seamănă cu mărarul, anasonul şi chimenul.  Pentru ingrijirea pielii are ca efecte: tonifierea pielii, dispersia celulitei datorita continutului de hormoni estrogeni, eliminarea excesului de sebum, reducerea ridurilor, vindecarea echimozelor. Este in special benefic tenurilor grase, lipsite de stralucire, tenurilor mature, cu riduri. Are proprietăţi purifiante si de echilibrant cutanat.

Proprietăţile uleiului de fenicul 

  • drenant
  • tonic general
  • antispasmodic
  • emenagog, estrogenic
  • stimulent al apetitului,digestiv

La ce vă poate ajuta 

  • celulită, retenţii de apă
  • edeme, pungi sub ochi
  • tuse spastică, congestie pulmonară
  • indigestie, digestie lentă, colici abdominale
  • gingivită, halenă
  • adjuvant extern în menopauză, amenoree

 

Ulei de pepene

Uleiul de pepene este apreciat pentru conţinutul bogat în acizi graşi esenţiali mono- şi polinesaturaţi (vitamina F, omega-6, omega9) participă la reconstituirea lipidelor epidermice, conferă pielii elasticitate, protecţie şi hidratare,  are efect de echilibrare asupra secreţiei de sebum. Un ulei fin, uşor, non-gras, plăcut senzorial, ce reprezintă o alegere bună pentru îngrijirea oricărui tip de piele, inclusiv cea sensibilă şi delicată.

Proprietăţile uleiului din semințe de pepene

  • contribuiela echilibrarea secreţiei de sebum
  • contribuiela echilibrul hidrolipidic al pielii
  • restructurant
  • favorizeazăregenerarea cutanată
  • ajutăla menţinerea integrităţii peretelui celular
  • hidratantintens, nutritiv, penetrant
  • oferăo senzaţie plăcută pe piele

La ce vă poate ajuta

  • este potrivitpentru orice tip de ten
  • recomandatîn special pentru ten mixt sau gras
  • tenmatur, îmbătrânit
  • tenlipsit de luminozitate
  • îngrijireazonei delicate în jurul ochilor
  • prevenireasemnelor de îmbătrânire a pielii
  • menţinereaelasticităţii pielii
  • uleiuride masaj şi alte aplicaţii pentru copii
  • uleiurişi seruri faciale

 

Ulei de smochin de barbaria

Smochinul de Barbaria produce primăvara flori galbene impresionante, în urma cărora se formează fructele cărnoase comestibile, de un portocaliu-roşiatic intens. Florile conţin o serie de elemente nutritive, fitosteroli şi compuşi liposolubili care trec prin macerare în uleiul de bază conferind acestuia proprietati antirid, regenerator astfel sporind elasticitatea pielii si conferindu-i nutrientii de care are nevoie.

Proprietăţile uleiului de smochin

  • antirid, anti-age, regenerator
  • restructurant cutanat
  • sporește fermitatea și elasticitatea pielii
  • nutritiv, emolient
  • protector alfilmului hidrolipidic al pielii

La ce vă poate ajuta

  • ten ridat cu riduri fine sau chiar maiadânci
  • piele uscată, deshidratată
  • ten matur, piele îmbătrânită
  • piele lipsită de elasticitate
  • piele lipsită de tonus și fermitate
  • piele crăpată sau afectată în urma rănilor

 

Ulei de orez

Un ulei cu o compoziţie interesantă, îmbină fitosterolii şi carotenoidele cu orizanolul şi acidul ferulic.

Este prin urmare un complex antiage care aduce beneficii în special pielii mature, îmbătrânite sau devitalizate.

Este un ulei antioxidant prin excepţie, regenerant şi penetrează foarte bine pielea.

Proprietăţile uleiului de orez

  • antioxidantremarcabil (tocopherol, tocotrienol, oryzanol)
  • previneîmbătrânirea pielii, reduce uşor petele de vârstă (acid ferulic)
  • anticearcăn
  • circulator,activează microcirculaţia
  • restructurant
  • protejează împotriva agresiunilor de mediu (poluare, raze UV)
  • antiîmbătrânire,antiradicalar
  • bun penetrant, nu lasăsenzaţie grasă pe piele

La ce vă poate ajuta

  • potrivitpentru orice tip de ten
  • tenmatur, ten devitalizat, îmbătrânit
  • tenasfixic, tern
  • tenafectat de roşeaţă, cuperoză
  • pieleiritată
  • conturde ochi
  • cearcăne,ochi umflaţi

 

Ulei esenţial de bergamotă

Bergamota este un fruct din categoria citricelor, foarte amar și prin urmare nu se consumă, care se cultivă pentru producerea esenței extrase din coajă. Uleiul esențial de bergamotă este folosit pe scară largă în parfumerie, dar și pentru aromatizare, conferă acea aromă inconfundabilă a ceaiului Earl Grey. Cu notele sale proaspete, uleiul de bergamotă este potrivit atât pentru parfumurile feminine cât și pentru cele masculine.
Rețeta originală a Apei de Colonie conține ulei de bergamotă. Uleiul de bergamotă folosit in retetele noastre este lipsit de furocumarine, în special de bergapten, molecule care pot provoca fotosensibilizare pe piele. Prin urmare, și pielea poate benefiacia fără riscuri de parfumul și acțiunea benefică a acestei esențe.

Proprietăţile uleiului de bergamotă 

  • purifiant și antifungic
  • ușor astringent, tonic
  • împrospătant
  • parfumant de excepție
  • optimizant și pozitivant

 

Ulei esenţial de dafin

Nativ din regiunea mediteraneană, dafinul este un arbore veşnic verde de 10 până la 20 de metri înălţime, cu frunze lucioase de un verde închis. Aceste frunze aromatice au fost utilizate încă de pe vremea imperiului Roman ca simbol de înţelepciune, pace şi protecţie. Învingătorii de la Jocurile Olimpice primeau o coroană de lauri ca semn de apreciere. Uleiul distilat din frunze este unul încălzitor, folosit adesea în aromaterapie cu efect pozitivant şi încurajant; reputat pentru proprietăţile antiseptice, antiinflamatoare şi antalgice; apreciat ca ingredient în diverse masaje, reumatisme şi dureri musculare.

Proprietăţi

  • antibacterian puternic cu spectru larg
  • antiviral puternic, antiseptic
  • purifiant, expectorant
  • fungicid pentru pielea afectată de micoze
  • antalgic, ameliorează durerile
  • tonifiant capilar, fortifică părul
  • ajută la concentrare şi încredere în forţele proprii

Recomandări

  • ten gras cu tendinţe acneice
  • ten tern, matur, devitalizat
  • afecţiuni cutanate: acnee, furuncule, ulcere
  • micoze şi infecţii cutanate
  • reumatism, artrite, nevralgii
  • igienă intimă (Candida)
  • probleme ale scalpului, mătreaţă
  • igienă orală, afte bucale, gingivite
  • astenie mentală, depresie

 

Ulei de luminiţa serii

Uleiul presat la rece din semințele florilor galbene de luminița serii sau primula, cum se mai numește, este un ulei excepțional datorită conținutului său în acidul gamma-linolenic, un acid gras esențial polinesturat, rar regăsit în uleiuri vegetale într-un procent atât de mare. Compușii din uleiul de luminița serii contribuie la menținerea elasticității și supleții pielii, mențin în echilibru stratul hidrolipidic al pielii, contribuie la reconstrucția membranei celulare. Uleiul este bogat și în vitamina E și fitosteroli.

Proprietăţile uleiului de luminia serii

  • favorizează regenerarea cutanată și menținerea elasticității pielii
  • favorizează hidratarea pielii, previne pierderile de apă transepidermale
  • antirid, întârzie procesul de îmbătrânire a pielii
  • acțiune restructurantă asupra fibrelor de colagen
  • întărește bariera de protecție a pielii
  • antioxidant, anti-age, combate îmbătrânirea prematură
  • calmant al pielii iritate sau afectate de factorii externi
  • uşor antiinflamator
  • fortifiant pentru unghii şi păr

La ce vă ajută

  • îngrijirea oricărui tip de piele, în special a tenului matur, ridat
  • tratamente cosmetice pentru pielea ofilită, lipsită de elasticitate
  • ten uscat, piele care se deshidratează repede
  • îngrijirea pielii afectate de eczeme, psoriazis, dermatite, iritaţii
  • îngrijirea zonei delicate în jurul ochilor, a gâtului și decolteului
  • calmarea pielii agresate de factori externi (frig, vânt)
  • îngrijirea după expunerea la soare, regenerarea pielii după arsuri uşoare
  • menţinerea elasticităţii pielii, pentru prevenirea vergeturilor
  • îngrijirea părului deteriorat, vopsit, cu vârfuri despicate
  • îngrijirea unghiilor casante

 

Ulei de rosa mosqueta

Arbustul sălbatic Rosa Mosqueta aparţine familiei rosaceelor, este asemănător cu măceşul nostru, creşte în Anzii sud-americani. După ofilirea şi căderea florilor rămân fructele (măceşe) de culoare roşie, în interiorul cărora se găsesc seminţele din care se extrage acest ulei prețios. Aparţine aceleiaşi specii cu măceşul nostru însă acest soi de Chile – sau Trandafir Chilian cum se mai numeşte, diferă prin concentraţia în compuși activi: carotenoide, vitamina E, K și F (acid linoleic și linolenic). Uleiul de rosa mosqueta este recunoscut pentru capacitatea de ameliorare a cicatricilor rezultate după răni, leziuni acneice sau operaţii chirurgicale. Aplicarea regulată a acestui ulei stimulează procesul natural de regenerare a pielii, producerea de colagen și elastină, refacerea membranei celulare, estomparea ridurilor și refermizarea pielii.

Proprietăţile uleiului de rosa mosqueta

  • regenerator, favorizează reînnoirea țesutului cutanat
  • cicatrizant, recunoscut pentru îmbunătățirea aspectului și texturii pielii, stimuleazărefacerea epidermei
  • antirid, atenuează ridurile și netezește ridurile superficiale
  • anti-age și antioxidant, întârzie îmbătrânirea pielii și reduce efectele de photoaging (foto-îmbătrânire)
  • refermizant, redă suplețea,elasticitatea și tonusul țesutului cutanat
  • emolient și protector al barierei hidro-lipidice a pielii

La ce vă poate ajuta

  • este un ulei ce aduce beneficii oricărui tip de ten
  • cicatrici rezultate în urma acneei, arsurilor, varicelei, postoperatorii, răni vindecate inestetic
  • piele matură,devitalizată, ridată
  • piele lipsită de elasticitate și tonus
  • ten uscat, deshidratat
  • ten îmbătrânit prematur, piele afectată desemne ale fotoîmbătrânirii, daune UV de la expunerea exagerată la soare
  • prevenirea şi ameliorarea vergeturilor
  • cuperoză, eczeme
  • după ras, după epilare, pentru calmarea și regenerarea pielii

 

Ulei de borago

Borago sau Limba mielului este o plantă uşor de recunoscut după florile ei mici stelate, de un albastru intens. Florile produc numeroase seminţe din care se obţine prin presare acest ulei preţios, cu o concentrație ridicată de acid gamma linolenic (GLA) ce ajută la buna funcționare a barierei hidrolipidice a pielii,  încetineste procesul de îmbatrânire, aparitia ridurilor si a vergeturilor. Ideal pentru îngrijirea pielii afectate de eczeme, psoriazis si neurodermita. Protejeaza împotriva radicalilor liberi, împiedica deshidratarea, conferind pielii elasticitate.

Proprietăţile uleiului de borago

  • regenrator și reparator cutanat, anti-age
  • contribuie la sporirea elasticității și tonusului pielii
  • calmant, reduce roşeaţa şi iritația pileii
  • contribuie la buna funcționare a barierei naturale de protecție a pielii

La ce vă poate ajuta

  • este un produs potrivit pentru orice tip de ten
  • benefic în special pentru pielea uscată
  • îngrijirea tenului matur, ridat
  • tenul îmbătrânit,lipsit de elasticitate
  • pielea iritată, fragilă,sensibilă
  • îngrijirea pielii afectate de neurodermatită, iritații, alergii
  • părul lipsit de vitalitate şi strălucire
  • păr uscat, casant, cu vârfuri despicate
  • unghii fragile, casante

 

Ulei de centella asiatica

Planta este originară din India unde este denumită Gotu Kola şi în insulele tropicale din Oceanul Indian şi creşte în sălbăticie în locuri umede, mlăştinoase şi întunecoase. În India Centella este denumită „iarba tigrului” datorită faptului că tigrii Bengal au fost deseori observaţi că se rostogolesc în zonele unde creşte planta imediat după ce s-au rănit în lupte. În Madagascar s-au făcut primele studii privind proprietăţile terapeutice şi constituenţii plantei, în special datorită conţinutului ridicat în compuşi triterpenici. Două dintre componentele cele mai importante din punct de vedere terapeutic sunt acidul madecassosid şi madecassic, acestea fiind numite după insula Madagascar. Este una dintre cele mai importante ierburi în medicina Ayurvedică. Extractul sau maceratul plantei aduce beneficii ţesuturilor deteriorate, ameliorează problemele venoase sau circulatorii, îmbunătăţeşte fluxul sanguin. S-au constat rezultate notabile în vindecarea pielii afectate de crăpături, răni de diverse origini, arsuri şi în cicatrizarea corectă a ţesuturilor.

Proprietăţile uleiului de centella

  • regenerant tisular, cicatrizant
  • antirid preventiv şi curativ, refermizant
  • tonic, uşor circulator, drenant
  • ajută la vindecarea plăgilor şi leziunilor
  • stimulează formarea de fibroblaste
  • stimulează sinteza de colagen
  • antiinflamator

La ce vă poate ajuta

  • prevenirea formării premature a ridurilor
  • regenerarea pielii după arsuri
  • recuperare postoperatorie a pielii
  • vindecarea şi cicatrizarea corectă a pielii deteriorate
  • cicatrizarea corectă după acnee
  • dermatite, eczeme, psoriazis
  • prevenirea formării ţesuturilor cicatriciale excesive (cheloide)
  • cuperoză
  • picioare grele, probleme venoase
  • edeme şi retenţii de apă
  • vergeturi preventiv şi curativ

 

Ulei de argan

Uleiul de Argan este obținut din sâmburii fructelor arborelui de argan, nativ în Maroc, care creşte pe zone restrânse, având nevoie de condiţii climaterice specifice. Prin presarea la rece a sâmburilor se obține un ulei de înaltă calitate biologică și nutrițională, cu proprietăți remarcabile, care păstrează intacte toate principiile active ale sâmburelui bogat în acizi grași esențiali polinesaturați, tocoferoli, compuși fenolici antioxidanți și steroli. Acest lucru rezida in actiunea sa impotriva imbatranirii prin calitatile sale antioxidante exceptionale, datorate continutului de vitamina E si de acizi grasi nesaturati Omega-3 si Omega-6. El favorizeaza productia de colagen subcutanat si lupta eficace impotriva radicalilor liberi responsabili de ridurile fetei si de semnele de imbatranire de pe maini si de pe corp. Combate micile cicatrici lasate de acnee sau varicela. Masajul cu ulei de argan combate si vergeturile post-natale sau post-cura de slabire. Este un amplificator de frumusete revoluționar, care vă va uimi imediat cu capacitatea sa de hidratare si catifelare.

Proprietăţile uleiului de argan

  • anti-age, luptă contra efectelor îmbătrânirii cutanate
  • antioxidant, cu acțiune de neutralizare a radicalilor liberi
  • refermizant, redă elasticitatea și suplețea pileii
  • restructurant, redă fermitatea și tonusul pielii
  • regenerator, cicatrizant și reparator, stimulează schimburile intracelulare și reînnoirea pielii
  • emolient și hidratant, menține echilibrul filmului lipidic al pielii
  • nutritiv și bogat în compuși care ajută la menținerea integrității și sănătății pielii
  • protector, limitează efectul factorilor externi și de mediu

La ce vă poate ajuta

  • îngrijirea oricărui tip de ten, în special al celui uscat, matur
  • îngrijirea pielii lipsite de tonus și elasticitate
  • tratamente anti-age și antirid
  • în afecțiuni cutanate precum eczemele, dermatozele sau psoriazisul
  • piele deteriorată, crăpată
  • în caz de vergeturi preventiv sau pentru estomparea lor
  • protejarea pielii de efectele agresiunilor externe
  • regenerarea pielii după arsuri solare, cicatrici
  • unghii fragile, casante sau deteriorate

Spune-ne parerea ta!

Am facut acest site ca sa putem indeplini nevoile tuturor dar fiecare este unic in felul lui din acest motiv fiecare dorinta conteaza si vom tine cont de ea, noi vom fi in continua dezvoltare alaturi de voi si de aceea asteptam mesajele si sugestiile voastre!


preloader