Texturanti si Stabilizatori Naturali

 

Bază de cremă naturală

Bază de cremă naturală, fluidă şi lejeră, ce se absoarbe uşor şi se poate personaliza cu felurite ingrediente cosmetice. Se poate folosi ca atare sub formă de cremă neutră sau se poate personaliza prin adaosul de ingrediente active, uleiuri esenţiale, parfumante ori diverse extracte, alese în funcţie de proprietăţi şi preferinţe. Are miros neutru, nu este parfumată. Baza de cremă este un produs bio certificat la producător de către Soil Association fiind îmbogăţită cu uleiuri vegetale organice şi pudră de aloe vera organică.  Baza de cremă este potrivită în general pentru orice tip de ten, are textură lejeră, non-grasă. Nu este necesară conservarea suplimentară după adaosul ingredientelor în baza de cremă.

Din baza de cremă se pot prepara

  • Cremă de zi sau de noapte
  • Cremă contur de ochi
  • Cremă/loţiune/lapte de corp
  • Cremă pentru mâini
  • Gomaj pentru ten sau corp
  • Măşti
  • Creme cu aplicaţii specifice (pentru sport, picioare grele, celulită, vergeturi…)

 

Glicerina vegetala

Glicerina se poate include în mai toate tipurile de produse de îngrijire a pielii şi părului, în creme, loțiuni, tonere, săpunuri, pastă de dinţi, şampoane şi geluri de duș. Glicerina nu este străină organismului uman şi astfel, nu provoacă iritaţii sau alergii. Glicerina este un bun solvent vegetal pentru diferite substanţe, fiind utilizată în gemoterapie, fitoterapie şi homeopatie pentru extragerea principiilor active. Umectanţii, așa cum este și glicerina, sunt ingrediente higroscopice care atrag apa din atmosferă în piele, avand rol de hidratant intens, ajută la menținerea apei în piele astfel conferind o textura catifelanta şi elasticitate pielii. În mod particular, glicerina este substantivă pentru piele, asta înseamnă că după o spălare nu iese de pe suprafața pielii, fiind astfel foarte utilă în produsele de igienă.

Proprietăţile glicerinei

  • umectant, higroscopic, atrage și reține apa în piele
  • hidratant intens, ajută la menținerea apei în piele
  • bun solvent al substanțelor vegetale
  • catifelant şi elasticizant al pielii
  • ajută la dispersarea agenţilor gelifianți în anumite formulecosmetice
  • creşte uşor puterea spumantă a preparatelor pe bază de tenside
  • poate fi puţin lipicioasă ca senzaţie pe piele, în funcție de dozaj

La ce vă poate ajuta glicerina

  • pentru îngrijirea și igiena oricărui tip de piele și păr
  • îngrijirea pielii uscate, deshidratate, crăpate, descuamate
  • prepararea maceratelor din plante, a extractelor hidroglicerinice

 

Silicon vegetal

Cu un profil senzorial remarcabil, este o alternativă la siliconii sintetici utilizaţi în compoziţiile cosmetice, îndeosebi la cyclomethicone. Nu este volatil dar este penetrant, se absoarbe repede şi nu lasă senzație grasă pe piele. Are un grad ridicat de repartizare pe piele, conferă o senzaţie plăcută, comfortabilă, şi prezintă biocompatibilitate cu stratul lipidic al pielii. Reduce efectul de albire ce se poate observa la aplicarea unei creme şi îmbunătăţeşte profilul senzorial al compoziţiilor cosmetice. Derivat de origine vegetală, obţinut din surse regenerabile. Este aprobat ca ingredient în cosmeticele bio.

Proprietăţile siliconului vegetal

  • emolient ”uscat”
  • hidratant, contribuie la echilibrul hidro-lipidic al pielii
  • penetrant, se absoarbe bine în piele, nu astupă porii
  • conferă o senzaţie plăcută, mătăsoasă, non-grasă
  • menţine pielea suplă şi moale,reduce iritaţiile şi deshidratarea
  • se întinde uşor şi repede pe piele
  • nu lasă strat lucios şi uleios pe piele
  • îmbracă şi netezeşte firele de păr

Recomandări, aplicații

  • se poate folosi pentru orice tip de piele
  • este util îndeosebi pentru tenul mixt sau gras
  • se poate folosi pentru ten, corp, în produse de machiaj
  • ca ingredient ”silicon-like” în compoziţii pentru îngrijirea părului
  • este potrivit şi pentru aplicaţii de îngrijire a pielii copiilor
  • ideal în formule ”oil-free” ca înlocuitor pentru siliconi sau uleiuri vegetale
  • reduce senzaţia grasă a unor uleiuri vegetale
  • pentru îmbunătăţirea senzorială a compoziţiilor cosmetice

 

Gumă acacia

Conţine glicoproteine şi polizaharide şi este extras din copacul Acacia de Senegal prin uscarea şi măcinarea răşinii acestuia. Este un bun factor de aderenţă ce ajută la păstrarea pe piele sau păr a preparatului cosmetic; bogata în diverse elemente care fac din acest ingredient şi un activ refermizant şi tensor.

Proprietăţile gumei acacia

  • factor de aderenţă, ajută păstrarea pe piele sau păr a preparatului cosmetic
  • stabilizant pentru emulsii
  • efect tensor pentru piele
  • îmbunătăţeşte hidratarea pielii

Recomandări

  • mascara, tuş de pleoape,fond de ten
  • creme și geluri pentru contur de ochi
  • spray fixativ pentru păr
  • compoziţii pentru faţă, gât, decolteu, bust

 

Gumă xanthan

Guma xanthan este un agent de îngroşare şi gelifiant produs printr-un procedeu biotehnologic pe bază de zaharuri, prin fermentare de către bacteria Xanthomonas campestris. Este un produs acceptat de organismele de certificare organică în compoziția cosmeticelor bio.

Proprietăţile gumei xanthan

  • gelifiant pentru apă și soluții apoase, formând geluri clare
  • crește ușor vâscozitatea preparatelor cosmetice
  • stabilizator în loțiuni și creme emulsionate
  • agent de îngroșare pentru unele produse pe bază de tenside
  • stabil până la temperatura de +70°C

 

vege-silicon volatil:

Este un produs inovativ, conceput și dezvoltat ca răspuns la cererea pieței pentru soluții naturale, alternative la materiile prime cosmetice de origine petro-chimică, obținând caracteristici și efecte similare, fără rabat la calitățile senzoriale. Este un emolient uscat de origine naturală, cu excelente beneficii senzoriale pentru piele, se distribuie ușor, nu lasă peliculă grasă și are caracteristici similare cu siliconul volatil convențional și uleiul de parafină. Se folosește pentru a crea cosmetice cu textură foarte plăcută, elegantă, ce se aplică ușor și se absorb rapid. Se distribuie ușor pe piele, se poate repartiza pe o arie destul de mare, conferă o senzație de prospețime și lasă pielea fină, catifelată și îngrijită. Este ideal pentru a formula creme de față, emulsii non-grase, seruri, fond de ten, rujuri, creme și loțiuni de protecție solară, cremă de mâini, uleiuri uscate pentru masaj, produse de îngrijire a părului și corpului. Este de origine 100% naturală, obținut din surse regenerabile. Este un ingredient aprobat pentru utilizarea în cosmeticele bio certificate.

Proprietăţi

  • emolient foarte ușor, fin, non-gras, volatil
  • conferă o textură plăcută și senzație uscată pe piele
  • glisant, penetrant, non-ocluziv, non-comedogenic
  • îmbunătățește repartizarea pe piele a cosmeticelor în care este inclus
  • alternativă naturală la cyclomethicone, cyclopentasiloxane
  • substitut excelent pentru uleiul de parafină (ulei mineral)
  • este de origine naturală, biodegradabil
  • solubil în uleiuri, non-polar, stabil oxidativ
  • ingredient cosmetic profesional

 

Stearat de magneziu

Stearatul de magneziu este un ingredient de origine vegetală folosit pe scară largă în preparatele cosmetice, având o serie de avantaje. Un agent texturant, fin și mătăsos, ce conferă o senzație foarte plăcută pe piele. Înglobat în creme crește gradul de acoperire, finețea și opacitatea, în același timp reduce din senzația de gras pe piele. E stabilizator și contribuie la reuşita emulsiilor.

Proprietăţile stearatului de magneziu

  • texturant, opacifer
  • fin, mătăsos, ușor
  • facilitează aderența pudrelor pe piele
  • contribuie la menținerea pe piele a machiajului pentru un timp mai îndelungat
  • stabilizator pentru emulsii
  • facilitează compactarea pudrelor de machiaj, este un bun liant
  • previne lipirea pudrelor de instrumentele de compactare
  • are efect antiaglomerare pentru pudrele de machiaj
  • conferă compoziţiilor o textură mătăsoasă, glisantă
  • suportă încălzire

 

 

Spune-ne parerea ta!

Am facut acest site ca sa putem indeplini nevoile tuturor dar fiecare este unic in felul lui din acest motiv fiecare dorinta conteaza si vom tine cont de ea, noi vom fi in continua dezvoltare alaturi de voi si de aceea asteptam mesajele si sugestiile voastre!


preloader