Pudre oferite de natura

 

Pudră de orez

Pudra de orez a fost utilizată de gheișe pentru albirea și matifierea pielii dar și pentru mascarea imperfecțiunilor tenului. Pudra micronizată de orez este o pudră foarte fină obținută din bobul de orez integral decorticat, ce diferă de făina de orez de uz alimentar care este doar măcinată, are granulație mai mare și este abrazivă pentru piele. Pudra micronizată de orez este folosită ca atare, ca bază sau ca ingredient cosmetic, apreciată pentru capacitatea de a îmbunătăţi textura compozițiilor, ca agent absorbant de sebum și umezeală, şi ca agent matifiant.

Proprietăţile pudrei de orez

  • matifiant și absorbant
  • agent texturant și de îngroșare a compozițiilor cosmetice
  • bază pentru compoziţii pudroase de machiaj, pentru pudre libere sau compacte
  • conferă pileii un aspect neted, mătăsos, catifelat
  • insolubilă în apă și uleiuri, se poate dispersa în medii uscate, apoase sau uleioase

 

Pudră de aloe vera

Aloe vera este o plantă cu frunze ţepoase şi cărnoase ce face parte din familia liliaceelor. Bogat în vitamine, oligo-elemente, enzime şi acizi, Această plantă figura deja în cele mai vechi tratate de medicină datorită proprietăţilor benefice pentru organismul uman pe care le-a dovedit. Aloe are un puternic efect hidratant, este astringent şi antiinflamator, permite compensarea pierderilor de apă din piele. Nutritiv, cicatrizant cutanat, regenerator, stimulează vindecarea pielii şi îmbunătăţeşte microcirculaţia. Calmant, liniştitor, ameliorează iritaţiile pielii, eritemele, arsurile solare. Stimulează sinteza colagenului. Este potrivit pentru aplicarea pe orice tip de piele, inclusiv cea sensibilă, iritată, rănită sau alergică.

Principali compuși activi

  • aminoacizi și glicoproteine pentru regenerarea țesutului cutanat: phenilalanine, arginine, leucine
  • enzime cu rol anti-inflamator și cicatrizant
  • monozaharide și polizaharide cu acțiune hidratantă: cca 8% aloeverose, galacturonane, arabinane
  • vitamine: complexul B, provitamina A, vitamina C
  • fitosteroli cu rol anti-inflamator și regenerator cutanat, tanini,
  • substanţe minerale ce contribuie la buna funcționare a celulelor pielii
  • acizi organici cu rol purifiant și regenerator
  • saponine, tanini

Proprietăţile pudrei de aloe vera

  • nutritiv, sursă bogată de vitamine și oligoelemente
  • hidratant, o proprietate de care poate beneficia orice tip de ten
  • cicatrizant, stimulează regenerarea pielii și reînnoirea celulară
  • calmează inflamaţia și iritațiile cutanate
  • stimulează sinteza de colagen
  • ușor purifiant și astringent
  • refermizant, antirid și anti-age

La ce vă poate ajuta

  • este potrivită pentru orice tip de ten
  • îngrijirea pielii deshidratate, uscate
  • îngrijirea pielii mature, ridate, lipsite de tonicitate
  • pentru netezirea ridurilor, refermizarea pielii
  • prevenirea îmbătrânirii premature a pielii
  • îngrijirea pielii afectate de acnee, eczeme, psoriazis
  • calmarea pielii iritate sau afectate de arsuri solare
  • îngrijirea pielii delicate, sensibile, inclusiv cea a copiilor
  • hidratarea și hrănirea părului, calmarea scalpului iritat

 

Pudră din sevă de bambus

Ingredient pur din sevă de bambus adult, fără niciun adaos, bogat în siliciu vegetal (>70%). Este un ingredient apreciat pentru numeroase aplicaţii: creme pentru ten mixt şi gras, fond de ten, farduri de pleape, ruj de buze, deodorante, compoziţii pentru remodelare corporală. Are proprietati refermizante, tonifiante si  remineralizante utilizata în cosmetică pentru creme remodelante, fermizante, dar si pentru efectul sau matifiant.

Proprietăţi

  • refermizant, tonifiant
  • remineralizant, matifiant
  • absoarbe transpiraţia excesivă, filler
  • conferă atingere fină, satinată
  • îmbunătăţeşte textura cremelor, loţiunilor
  • echilibrează pH-ul preparatelor prea acide

Recomandări

  • ten mixt şi gras
  • deodorante şi produse antiperspirante
  • creme remodelante, fermizante
  • tonifierea pielii după naştere
  • remineralizare pentru orice tip de piele
  • bază sau ingredient pentru compoziții de machiaj: pudre inclusiv cele compacte, farduri de pleoape, blush, rujuri, mascara, fond de ten pudră sau cremă

 

ptişor de matcă pudră

Activ cosmetic hidratant, hrănitor, antiîmbătrânire, o sursă bogată de elemente nutritive și fortifiante, lăptișorul de matcă are și excelente proprietăți purifiante. Stimulează sinteza colagenului și regenerarea pielii. Pulberea se obține printr-un procedeu similar cu cel al obținerii pudrei de aloe vera, procedeu care permite uscarea produsului la rece și prezervarea elementelor active prezente în lăptişorul de matcă proaspăt. Procedura nu presupune încălzire, prin urmare nu degradează vitaminele și componentele sensibile la căldură. Lăptișorul de matcă este produs din secreția sistemului glandular al albinelor muncitoare. Lăptișorul de matcă proaspăt este o substanță albicioasă cu reflexii perlate și consistență gelatinoasă, cu aromă caldă, acidă și foarte dulce. Constituie hrana exclusivă a reginei din colonie pe tot parcursul existenței sale, totodată este consumat de toate larvele coloniei în primele zile de existență.

Proprietăţi

  • efect antiîmbătrânire forte
  • antioxidant
  • stimulează sinteza de colagen
  • stimulează cicatrizarea și regenerarea pielii
  • favorizează hidratarea pielii
  • calmează iritațiile
  • purifică și contribuie la vindecarea pielii

Recomandări

  • potrivit pentru orice tip de piele
  • tenuri deshidratate, devitalizate
  • ten gras, mixt, problematic
  • aplicaţii antiage, preventiv antirid
  • piele sensibilă, iritată
  • piele afectată de radiaţii solare, vânt, frig
  • măști nutritive
  • creme capilare

Spune-ne parerea ta!

Am facut acest site ca sa putem indeplini nevoile tuturor dar fiecare este unic in felul lui din acest motiv fiecare dorinta conteaza si vom tine cont de ea, noi vom fi in continua dezvoltare alaturi de voi si de aceea asteptam mesajele si sugestiile voastre!


preloader