Protectori naturali

 

Bisabolol

Bisabololul este un activ cosmetic recunoscut pentru virtuţile sale multiple de reparare şi calmare a pielii. Un ingredient utilizat cu succes în îngrijirea pielii sensibile, fragile, iritate sau afectate de răni. Spre deosebire de bisabololul sintetic care conţine şi compuşi inactivi efectul său fiind astfel înjumătăţit, bisabololul folosit de noi este natural, obţinut prin izolarea din fracţiuni ale uleiului esenţial de muşeţel distilat (matricaria chamomila).

Proprietăţile bisabololului

  • antiinflamator potent, antiiritant
  • previne sau reduce roşeaţa pielii
  • reduce pierderea apei transepidermale
  • îmbunătăţeşte textura pielii
  • îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
  • reparator, cicatrizant
  • antibacterian, calmant
  • este substantiv pentru piele, adică după spălare rămâne pe piele

La ce vă poate ajuta

  • îngrijirea pielii sensibile, fragile, inclusiv la copii
  • îngrijirea pielii inflamate, iritate
  • ameliorarea sau prevenţia roşeţii
  • aplicaţii reparatoare după soare
  • îngrijirea buzelor crăpate
  • în compoziţii după ras sau epilare
  • creme, serumuri antiage

 

Acid ferulic

Acidul ferulic se găseşte în diferite părţi ale multor plante. Este prezent în cereale (orez, grâu, ovăz) în cafea, roşii, anghinare sau porumb, dar şi într-o serie de plante utilizate în Medicina Tradiţională Chineză.
Acidul ferulic din retetele noastre este obţinut din rădăcina plantei Ferula communis. Există o serie de studii care demonstrează faptul că acidul ferulic acţionează sinergic cu alţi antioxidanţi, în special cu vitamina E si C (acid ascorbic), sporind eficienţa şi stabilitatea acesteia. Adăugarea acidului ferulic la o combinaţie de vitamina C şi E nu numai că măreşte stabilitatea soluţiei, dar şi adaugă o fotoprotecţie sporită. Interesant este faptul că, activitatea antioxidantă a acidului ferulic este amplificată prin expunerea pielii la razele ultraviolete, fiind astfel un ingredient potrivit şi pentru protecţia solară.

Proprietăţile acidului ferulic

  • antioxidant forte
  • neutralizează acţiunea radicalilor liberi
  • fotoprotector
  • protejează pielea de daunele factorilor externi
  • uşor antiinflamtor
  • activ anti-age, întârzie formarea ridurilor
  • refermizant
  • iluminator al pielii
  • favorizează buna funcţionare a membranelor celulare
  • inhibă uşor producţia melaninei

 

Alantoină

Alantoina este o biocomponentă de origine vegetală, extrasă din rădăcinile şi frunzele de Tătăneasă (symphytum officinale). Inclusă în compoziţii cosmetice este un factor de regenerare şi reparare a pielii, contribuie la sinteza colagenului, accelerează vindecarea şi protejează pielea de factorii iritanţi. Alantoina se regăsește în multe preparate cosmetice destinate atât adulţilor cât şi bebeluşilor şi copiilor, fiind potrivită inclusiv pentru îngrijirea pielii sensibile, delicate.

Proprietăţile alantoinei

  • anti-iritant și calmant
  • epitelizant, cicatrizant
  • protejează pielea sensibilă de factorii iritanţi
  • stimulează reînnoirea celulelor pielii
  • keratolitic
  • accelerează procesul de vindecare şi restaurare cutanată
  • accelerează regenerarea țesuturilot

La ce vă poate ajuta

  • alantoina își aduce aportul benefic în mai toate preparatele cosmetice (care conțin și apă) dedicate îngrijirii și igienei pielii
  • îngrijirea pielii sensibile, delicate
  • calmarea şi regenerarea pielii iritate, inclusiv în caz de iritații de la scutece
  • calmarea pielii după epilare sau după ras
  • îmbunătățirea comfortului și calmarea pielii după expunerea la soare
  • îmbunătățirea structurii pielii afectate de acnee, cicatrici și arsuri
  • ameliorarea inflamaţiilor cutanate
  • îngrijirea pielii în sezonul rece
  • îngrijirea şi igiena părului, a scalpului afectat de mătreață

 

 

 

Spune-ne parerea ta!

Am facut acest site ca sa putem indeplini nevoile tuturor dar fiecare este unic in felul lui din acest motiv fiecare dorinta conteaza si vom tine cont de ea, noi vom fi in continua dezvoltare alaturi de voi si de aceea asteptam mesajele si sugestiile voastre!


preloader