Inspirate din corpul nostru

 

Uree cosmetică:

Ureea este un factor natural de hidratare ce se regăseşte în mod natural în piele, localizată acolo unde se leagă umiditatea. Pielea normală conţine aproximativ 1% uree, în timp ce în pielea uscată există un deficit de uree. Persoanele cu dermatită atopică sau psoriazis au pielea cu conţinut mai redus de uree. Ureea este un activ cosmetic foarte utilizat și în preparatele dermatologice, îndeosebi pentru aplicații pe pielea afectată de eczeme, dermatite, psoriazis, seboree și alte afecțiuni cutanate. Este un ingredient aprobat pentru utilizarea în cosmeticele bio certificate.

Proprietăţile ureei cosmetice

  • hidratant eficace, umectant, cu o capacitate notabilă de a lega apa în piele
  • keratolitic, exfoliant blând, elimină scuamele și reduce descuamarea pielii
  • îmbunătățește aspectul, condiția și textura pielii
  • conferă pielii suplețe și aspect neted
  • antipruriginos, reduce mâncărimile
  • ameliorează seboreea, reduce mătreaţa, limitează formarea comedoanelor
  • penetrează ușor epiderma, facilitează penetrarea altor active cosmetice în pieel, nu este filmogen

La ce vă poate ajuta

  • ten uscat, deshidratat, cu descuamări
  • piele uscată sau rugoasă pe corp, mâini, coate, genunchi, picioare
  • pentru ten gras, acneic, după tratamentele desicante
  • piele atopică, dermatite, eczeme, piele solzoasă, psoriazis, keratoză pilară

 

Sodium PCA:

Sodium PCA este un activ cosmetic apreciat pentru efectul hidratant şi umectant forte, este emolient şi higroscopic, având capacitatea de a atrage umiditatea din aer. Este inclus în numeroase preparate destinate îngrijirii părului deoarece reduce electricitatea statică. Sodium PCA este una dintre cele mai importante componente ale ”factorilor naturali de hidratare” ai pielii – Natural Moisturizing Factor (NMF), factori responsabili pentru menţinerea şi absorţia umidităţii în piele. Este considerată una dintre cele mai eficiente substanţe de legare a apei, apreciată în aplicaţii de îngrijire şi igienă facială, corporală şi capilară. Pielea conţine în mod natural sodium PCA, care este o componentă importantă a matricei intracelulare, însă pe măsură ce îmbătrânim nivelul acestuia scade treptat. Sodium PCA este un derivat vegetal folosit în numeroase produse cosmetice destinate îngrijirii pielii sau părului, cum ar fi: creme, loţiuni, şampoane, balsamuri, spray-uri de păr, condiţionatoare, seruri, şi este considerat ca fiind un agent de hidratare mai puternic decât glicerina, sorbitolul, propanediolul sau glicolii. Este aprobat ca ingredient în cosmeticele bio certificate.

Proprietăţi:

  • hidratant puternic
  • umectant şi emolient forte
  • capacitate notabilă de a lega apa în piele
  • protector al filmului hidrolipidic al pielii
  • reduce pierderea umidităţii din piele prin evaporare
  • penetrează epiderma
  • anti-îmbătrânire
  • antiinflamator, ameliorează iritaţiile
  • antistatic
  • îmbunătăţeşte aspectul firului de păr, oferind vigoare, supleţe şi volum

Recomandări, aplicații:

  • ca ingredient în diferite compoziţii cosmetice de îngrijire şi igienă, indiferent de tipul pielii sau părului
  • este potrivit pentru orice tip de piele, în special pentru pielea deshidratată
  • îngrijirea pielii uscate, deshidratate
  • îngrijirea pielii mature
  • îngrijirea pielii afectate de descuamări sau iritaţii
  • aplicaţii după expunerea pielii la soare
  • pentru îngrijirea părului este mai eficient în aplicaţiile fără clătire

Spune-ne parerea ta!

Am facut acest site ca sa putem indeplini nevoile tuturor dar fiecare este unic in felul lui din acest motiv fiecare dorinta conteaza si vom tine cont de ea, noi vom fi in continua dezvoltare alaturi de voi si de aceea asteptam mesajele si sugestiile voastre!


preloader