Extracte din plante

 

Extract de castravete:

Plin de vitamine şi oligoelemente, este util pentru îngrijirea tenului mixt/gras în special, având proprietăți hidratante, astringente, de echilibrare a secreției de sebum. Conferă luminozitate și suplețe pielii.

Proprietăţi

  • hidratant intens
  • purifiant
  • astringent
  • antiinflamator
  • ameliorează petele pigmentare
  • conferă luminozitate tenului
  • echilibrant al secreţiei de sebum
  • conferă supleţe şi confort pielii sensibile sau fragile
  • vitaminizant

Recomandări

  • potrivit pentru orice tip de ten, în special mixt sau gras
  • pori dilatați
  • tenuri congestionate
  • ten tern
  • cuperoză, roşeaţă
  • piele obosită
  • piele matură
  • pete de bătrâneţe, pete pigmentare
  • arsuri solare

 

Extract de licorice:

Extractul este un activ complex cu utilitate în igiena orală şi aplicaţii cutanate unde este nevoie de efect antiinflamator, antibacterian şi reparator. Potenţialul şi proprietăţile extractului sunt susţinute de o serie de studii ştiinţifice efectuate recent. Utilizarea sa principală este ca detoxifiant şi expectorant, deși prezintă multe alte proprietăți benefice pentru sănătate si piele printre care enumeram si regenerarea cutanata, antioxidant, combate semnele de îmbătrânire ale pielii si ii confera luminozitate.

Proprietăţile extractului de licorice

  • antiinflamator forte
  • antialergic
  • antibacterian
  • anti-halenă, anticarie
  • regenerator cutanat
  • acțiune de inhibare a tirozinazei
  • uniformizant și iluminator
  • antioxidant, combate semnele de îmbătrânire ale pielii
  • calmant pentru piele şi mucoase

La ce vă poate ajuta

  • îngrijirea pielii afectate de acnee, eczeme, diferite infecţii cutanate
  • ca adjuvant activ în preparatele reparatorii de piele şi scalp
  • îngrijirea tenului, uniformizarea și iluminarea pielii
  • calmarea pielii după ras, epilare
  • regenerarea pielii deteriorate, iritate
  • în diverse compoziţii cu rol antiinflamator sau antibacterian
  • igiena orală, apă de gură, pastă de dinţi, gingivită, halenă, abces dentar

 

Extract de ceai verde:

Ceaiul verde este un arbust nativ în Asia în special în China. Sunt valorificate frunzele tinere şi mugurii plantei. Extractul bogat în antioxidanţi încetineşte procesele de îmbătrânire cutanată, apără pielea de radiaţiile nocive. Extractul de ceai verde aplicat extern este benefic în ameliorarea diverselor inflamaţii şi leziuni ale pielii. Este un activ antiage curativ şi antirid preventiv. Cu un conţinut remarcabil de polifenoli, aduce o serie de beneficii pentru piele şi acţionează în stratul unde se regăseşte colagenul şi elastina. Fotoprotecţia sau protejarea pielii de radiaţiile solare la nivel celular este deasemenea un atu al extractului de ceai verde, diminuând riscul photoaging-ului.

Proprietăţile extractului de ceai verde

  • antioxidant potent
  • antiinflamator
  • antiradicalar, neutralizează radicalii liberi
  • fotoprotector
  • tonifiant
  • inhibă degradarea colagenului
  • întreţine elastina din piele

La ce vă poate ajuta

  • compoziţii antiage şi antirid preventiv
  • pentru orice tip de piele, în special tenul matur
  • zona ochilor
  • prevenirea îmbătrânirii fiziologice
  • produse de protecţie solară
  • preparate aplicate după expunerea la soare
  • iritaţii, roşeaţă, rozacea

 

Extract de viţă roşie:

Viţa roşie este o plantă cunoscută încă din antichitate, apreciată mai ales pentru fructele utilizate la producerea vinului. Viţa este reprezentată de o sumedenie de specii dintre care face parte şi viţa roşie.
Încă din secolul al XVII-lea, frunzele de viţă roşie erau utilizate în infuzii sau macerate contra senzaţiei de „picioare grele”, publicându-se de atunci o serie de rapoarte despre proprietăţile sale circulatorii şi antioxidante.
Cunoscută ca stimulant circulator, viţa roşie are o importantă activitate tonifiantă asupra venelor. Prezenţa oligoelementelor şi a resveratrolului permit o acţiune antiradicali liberi şi de stabilizare a colagenului, protejează astfel pielea de îmbătrânirea prematură.

Proprietăţile extractului de viță roșie

  • antiage potent
  • circulator puternic
  • tonic şi protector al vaselor sanguine
  • antiradicalar
  • astringent, revitalizant
  • antioxidant excepţional
  • stabilizant al colagenului în piele
  • preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii
  • menţine elasticitatea cutanată

La ce vă poate ajuta

  • potrivit pentru orice tip de piele
  • tenuri grase
  • ten tern, devitalizat
  • probleme de circulaţie sanguină: picioare grele, varice
  • fragilitate capilară: cuperoză, echimoze
  • prevenirea îmbătrânirii cutanate
  • îngrijirea tenului matur
  • diminuarea porilor dilataţi

 

Extract de arnica:

Arnica, plantă perenă ierboasă, cu florile galbene, regăsită în zonele umede din Europa de Nord şi Centrală precum şi în America, este utilizată încă din secolul al VI-lea pentru tratarea problemelor musculare şi articulare. Azi, arnica este unul dintre cele mai des întâlnite medicamente homeopate din întreaga lume, având multiple proprietăţi şi întrebuinţări: calmează durerile musculare, durerile post-operatorii, tratează loviturile minore şi vânătăile, îmbunătăţeşte circulaţia periferică, accelerează formarea ţesuturilor granulare. Compuşii activi ai acestei plante îi conferă proprietăţi antiinflamatorii – lactone sescviterpenice (helenalina) şi antioxidante – flavonoidele, carotenoizii.

Proprietăţile extractului de arnica

  • antiinflamator forte
  • analgezic
  • calmant cutanat
  • antioxidant
  • antiiritant
  • antibacterian
  • reparator
  • calmant al sistemului muscular
  • stimulant al circulaţiei sanguine

La ce vă poate ajuta

  • dureri musculare şi articulare
  • vânătăi, hematoame
  • dureri de spate şi febră musculară
  • entorse, contuzii, luxaţii
  • rigiditate, osteoartrită
  • îngrijirea tenului problematic: acnee, eczeme, diferite infecţii
  • reduce senzaţia de picioare grele, de ajutor în caz de insuficienţă venoasă
  • este potrivit şi pentru pielea sensibilă, iritată, afectată de diverşi factori externi (arsuri, înţepături de insecte)
  • ca adjuvant activ în preparatele reparatorii de piele şi scalp, mătreaţă

 

Extract de acmella:

Acmella este o plantă nativă în Brazilia, azi înfloreşte tot anul în zonele tropicale şi este utilizată de secole în Madagascar şi Reunion ca plantă medicinală. Din punct de vedere cosmetic, acmella este interesantă pentru conţinutul său în alkylamide. Extractul de acmella se poate încorpora într-o paletă largă de cosmetice, preparate fluide sau solide.

CUM ACŢIONEAZĂ: pentru mult timp colagenul pielii a primit o deosebită atenţie în ceea ce priveşte protejarea, stimularea sau repararea. Atenţia se îndreaptă prin acest extract către mediul ce înconjoară colagenul, targetul fiind întărirea arhitecturii dermei. Densitatea şi fermitatea pielii sunt îmbunătăţite, rugozitatea pielii se reduce. Extractul are o acţiune bine definită anti-îmbătrânire, mecanismul de bază fiind tensionarea din interior.

Proprietăţile extractului de acmella

  • stimulează interacțiunile dintre colagen şi fibroblastele pielii
  • consolidează derma, îmbunătăţeşte densitatea pielii
  • dă fermitate pielii din interior
  • întărește arhitectura dermei
  • reduce rugozitatea pielii
  • stimulând dinamismul celular, restrânge reţeaua dermică
  • are acţiune imediată și eficace de uniformizare a pielii
  • eficacitate dovedită, vizibilă din prima zi de aplicare
  • compus rezistent la oxidare, nu este termosensibil

La ce vă poate ajuta

  • pentru ten: tratamente antiage, creme şi serumuri antirid, preparate pentru conturare facială
  • aplicaţii pentru contur de ochi şi buze
  • pentru corp: creme restructurante, creme pentru fermitatea pielii, anti-vergeturi, preparate post-sarcină, post-diete de slăbire, creme pentru siluetă
  • produse de machiaj: fond de ten, ruj repulpant

 

Marine-Z activ purifiant seboregulator:

Compus din extract de alge marine şi zinc, Marine-Z este un complex activ seboregulator, purifiant, antibacterian şi anti-inflamator. Au fost efectuate o serie de studii şi cercetări ce au examinat efectele acestui ingredient activ, cu bune rezultate. Testele clinice ”double blind” au arătat că aplicaţiile preparatelor ce includ acest ingredient activ pot îmbunătăţi semnificativ condiţia pielii afectate de acnee, leziuni inflamatorii şi reduc secreţia sebumului. Rezultatele se observă deja după două săptămâni de utilizare. Este o alternativă naturală pentru prevenirea şi ameliorarea acneei, pentru echilibrarea secreţiei de sebum la nivelul feţei şi scalpului, pentru îmbunătăţirea condiţiei şi aspectului tenurilor grase. Marine-Z inhibă creşterea şi dezvoltarea bacteriilor Staphylococcus aureus şi Propionobacterium acnes.

Proprietăți Marine-Z

  • antibacterian, purifiant
  • seboregulator, reduce secreţia de sebum la nivelul pielii şi scalpului
  • inhibă 5-alfa-reductaza responsabilă pentru seboreea pe bază hormonală
  • inhibă creşterea şi dezvoltarea bacteriilor Staphylococcus aureus şi Propionobacterium acnes
  • anti-inflamator, calmant al iritaţiilor
  • antioxidant
  • nu usucă pielea, îmbunătăţeşte hidratarea pielii
  • promovează regenerarea pielii
  • efect matifiant pentru tenul gras
  • bine tolerat şi de pielea sensibilă sau alergică

La ce vă poate ajuta

  • acnee, preventiv sau curativ
  • ten gras cu tendinţe acneice
  • ten mixt sau gras
  • ten mixt, gras şi sensibil
  • tenuri problematice
  • dermatită seboreică
  • scalp gras, scalp afectat de seboree
  • păr gras, mătreţă

 

 

Spune-ne parerea ta!

Am facut acest site ca sa putem indeplini nevoile tuturor dar fiecare este unic in felul lui din acest motiv fiecare dorinta conteaza si vom tine cont de ea, noi vom fi in continua dezvoltare alaturi de voi si de aceea asteptam mesajele si sugestiile voastre!


preloader