15078843_1236046536472637_2877619423835211190_n

De ce imbatraneste pielea?

article-0-066371B8000005DC-460_634x544         

 

Pentru a putea preveni ceva trebuie sa stim cum functioneaza, din acest motiv astazi vom profita de profesia noastra de baza si anume cea de medici si vom expune motivele pentru care imbatraneste pielea noastra si cum se intampla acest fenomen de care fugim cu totii. Sa pornim din profunzime catre suprafata: pielea are in componenta ei colagen care odata cu trecerea timpului este deteriorat si isi piede densitatea; elastina care isi pierde si ea proprietatile si capacitatea de regenerare.

De ce? Pentru ca Fibroblastele care sunt responsabile de productia colagenului si a elastinei  sunt afectate de radiatiile UV la care ne expunem zilnic. Acum ca am aflat cum ne pierdem elasticitatea, sa vedem cum se pierde volumul? In componenta pielii mai gasim glicozaminoglicani, care sunt molecule ce au rolul de a oferi volum fetei noastre prin capacitatea chimica pe care o au de a se combina cu apa, ei se comporta practic ca niste bureti care pe masura ce noi imbatranim nu mai pot sa absoarba la fel de multa apa asa ca pielea devine uscata si predispusa ridurilor.

La suprafata corpul nostru produce „grasime” mai exact niste celule numite ceramide, care ajuta la protejarea stratului exterior al pielii, stratul cornos, cel care e primul in razboiul cu radiatiile si intemperiile vremii, astfel odata cu imbatranirea si curatarea excesiva a pielii cu substante care distrug aceasta grasime protectoare scade concentratia de ceramide.

Pielea devine mai subtire, lipsita de viata, terna, mai transparenta, ati observat ca la persoanele in varsta sau fumatorilor li se vad acele vase de sange prin transparenta pielii, acesta este unul din motive. Alte motive ce duc la imbatranirea pielii sunt: fumatul, alcoolul, lipsa de somn, lipsa de hidratare, dieta nesanatoasa, abuzul de medicamente sau droguri, lipsa de miscare, lipsa protectiei solare, lipsa ingrijirii adecvata a tenului, stresul. Vom dezvolta toate aceste elemente nocive si modul in care ne afecteaza in urmatoarele articole informationale.

 

-->

Spune-ne parerea ta!

Am facut acest site ca sa putem indeplini nevoile tuturor dar fiecare este unic in felul lui din acest motiv fiecare dorinta conteaza si vom tine cont de ea, noi vom fi in continua dezvoltare alaturi de voi si de aceea asteptam mesajele si sugestiile voastre!


preloader