Ape Florale

 

Apa de tei

Teiul din familia tiliacee are multe specii răspândite şi majoritatea sunt recunoscute pentru calităţile terapeutice, medicinale şi cosmetice. Florile de tei sunt cunsocute şi utilizate de mii de ani şi ne încântă în fiecare vară cu parfumul lor dulce şi delicat. Apa florală conţine elemente preţioase şi aduce beneficii prin aplicarea directă pe piele sau ca ingredient în compoziţiile cosmetice. Apa de tei aduce strălucire şi iluminare pielii, fiind benefică în special pentru tenul tern şi matur. Este adaptată pielii sensibile fiind un veritabil calmant, ideală şi pentru pielea delicată a copiilor. Aroma sa subtilă conferă o stare de linişte şi calm.

Proprietăţile apei de tei

  • calmant pentru piele
  • calmant pentru scalp
  • redă luminozitatea şi strălucirea tenului
  • conferă strălucire părului
  • antiinflamator
  • decongestionant

La ce vă poate ajuta

  • orice tip de piele, în special cea sensibilă, fragilă
  • piele uscată
  • piele matură, ternă, devitalizată
  • piele deranjată de iritaţii, eczeme
  • îngrijirea scalpului şi părului
  • îngrijirea pielii copiilor

 

Apa de imortele

Apa de imortele se obţine din imortela galbenă (helichrysul italian) care este originară în bazinul mediteranean. Creşte necultivată, pe soluri aride, însorite dar și cultivată ca plantă ornamentală în grădini. Are frunzele argintii şi florile de un galben ce persistă chiar şi după uscare, de aici provine numele ei de imortelă (nemuritoare). Apa de imortele este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii, anti-hematom, decongestionante, de stimulare a circulației sanguine și limfatice.

Proprietăţile apei de imortele

  • circulator, drenant, activează microcirculația și sistemul limfatic
  • calmant și antiinflamator, reduce roșeața și iritația pielii
  • diminuează dilatația vaselor sanguine superficiale,atenuând astfel roșeața și cearcănele
  • cicatrizant, contribuie la procesul de regenerare a celulelor pielii
  • tonifiant și astringent, contribuie la revitalizarea și sporirea fermității pielii
  • estompează hematoamele

La ce vă poate ajuta

  • este un produs ce aduce beneficii oricărui tip de ten
  • îngrijirea și calmarea pielii afectate de roşeaţă, cuperoză
  • diminuarea cearcănelor și a pungilor din zona ochilor
  • igiena și îngrijirea tenului iritabil, sensibil, alergic
  • îngrijirea tenului acneic sau afectat de cicatrici post acneice
  • calmarea și regenerarea pielii afectate de răni superficiale, eczeme, dermatite, proriazis
  • calmarea pielii după bărbierit, epilare
  • în combaterea celulitei datorită acțiunii de stimulare a circulației sanguine și limfatice
  • extremități reci, retenții de apă ale membrelor inferioare

 

Apa de trandafiri

Trandafirul de Damasc, arbustul cu flori mari de un roz caracteristic, este nativ în Siria dar azi este cultivat preponderent în Bulgaria, Maroc şi Turcia pentru extracţia uleiului esenţial atât de preţios şi nobil. Pentru a obține 1 kg de ulei esenţial sunt folosite cca. 4 tone de petale. În urma distilării uleiului esențial rezultă și un hidrolat cu aromă intensă și proprietăți benefice pentru piele și simțuri: apa de trandafiri. Parfumul îmbietor precum şi remarcabilele proprietăţi anti-îmbătrânire fac din apa de trandafiri un produs de nelipsit din colecţia de îngrijire a oricărei femei de azi.

Proprietăţile apei de trandafiri

  • tonifiant, revigorant, potrivit pentru orice tip de ten, astringent, înviorător
  • antirid, combate semnele de îmbătrânire și contribuie la regenerarea pielii
  • atenuează roșeața și catifelează pielea, parfumant delicat
  • împrospătează tenul obosit, lipsit de vitalitate

La ce vă poate ajuta

  • este de folos oricărui tip de ten
  • este benefic în special pentru tenul matur
  • atenuarea roșeții și a cuperozei
  • îngrijirea pielii ridate, lipsite de fermitate, obosite

 

Apa de hamamelis

Hamamelisul sau „nucul vrăjitoarelor” este un arbust răspândit în pădurile din America de nord şi Canada, foarte rezistent la temperaturi scăzute. Are flori ciudate sub formă de fâşii galbene înguste, ce apar împreună cu fructele toamna târziu spre iarnă. În zilele noastre o serie de remedii au la bază extract de hamamelis, recunoscut de Farmacopeea Europeană pentru aplicaţii în cazul insuficienţelor venoase, flebite, hemoroizi ori diverse alte afecţiuni dermatologice. Astfel este folosit in industria cosmeticelor pentru rolul sau in stimulare microcirculatiei sporind fermitatea pielii si datorita calitatilor sale astringente, micsorand astfel porii.

Proprietăţile apei de hamamelis

  • astringent, micșorează porii
  • purifiant, ajută la curățarea pielii și îndepărtarea impurităților
  • circulator, stimulează microcirculația și sporește fermitatea pielii
  • tonic venos, reduce senzația de picioare grele, ameliorează edemele și varicele

La ce vă poate ajuta

  • este un produs benefic pentru orice tip de ten, în particular pentru tenul mixt/gras
  • îngrijirea și igiena tenului încărcat, congestionat sau afectat de impurități
  • îngrijirea pielii afectate de cuperoză sau pori dilatați
  • atenuarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi
  • adjuvant în ameliorarea senzației de picioare grele, atenuarea edemelor și a stazelor venoase
  • îngrijirea membrelor inferioare și a zonelor cu deficiență circulatorie
  • pentru prepararea deodorantelor

 

Apa de rozmarin

Apa de rozmarin este o alegere potrivită pentru curățarea și îngrijirea tenului cu tendinţe acneice, a pielii cu impurități și în mod particular a tenului mixt sau gras. În îngrijirea capilară se remarcă prin acțiunea de tonifiere, de stimulare a circulației saunguine și de purificare, cu efect benefic în caz de mătreață, scalp iritat, căderea părului.

Proprietăţile apei de rozmarin

  • purifiant, curăță pielea și scalpul, contribuie la îndepărtarea impurităților și la desfundarea porilor
  • tonifiant, revitalizant, astringent
  • contribuie la echilibarea al secreției de sebum
  • tonic capilar, acționează împotriva mătreții și a căderii părului

La ce vă poate ajuta

  • igiena și îngrijirea tenului mixt/gras, a pielii cu impurități sau pori înfundați
  • igiena și îngrijirea tenului acneic, congestionat, problematic sau cu cu tendințe acneice
  • igiena și îngrijirea tenului tern, lipsit de vitalitate și tonus
  • igienă capilară, în special a scalpului gras, iritat sau cu mătreață

 

Spune-ne parerea ta!

Am facut acest site ca sa putem indeplini nevoile tuturor dar fiecare este unic in felul lui din acest motiv fiecare dorinta conteaza si vom tine cont de ea, noi vom fi in continua dezvoltare alaturi de voi si de aceea asteptam mesajele si sugestiile voastre!


preloader