allergy2

Cand expira cremele noastre?

Cand expira cremele noastre?

Crema ta favorita a expirat de cateva zile sau chiar saptamani si nu poti decat sa te gandesti daca aceasta ti-ar putea da o reactie alergica atunci cand o vei folosi?

first aid

In calitate de Medic si fondator al firmei Beauty Lab, ce de-a lungul timpului a creat zeci de tipuri de creme in unul din cele mai prestigioase laboratore de cosmetice din Capitala iti spun sincer: NU ESTE CAZUL !!

Teama comuna a voastra legata de eventuale reactii alergice care pot aparea la nivelul tegumentului ce intra in contact cu o crema ce si-a depasit termenul de valabilitate este o reactie exagerata de panica inutila perpetuata din vorba in vorba de la o persoana necunoscatoare la alta.

Atunci cand un produs cosmetic in special o crema ‘expira’ ea incepe treptat sa isi piarda din proprietati, nicidecum sa ne umple de ‘bube’ !!

Proprietati ca: antirid, anti age, refermizant, hidratare, vitaminizarea tegumentului, etc incep sa isi piarda din ‘puterea’ de a-si indeplini misiunea la nivel tegumentar.

efficiencyNiciodata o crema pe care o folosim fara probleme nu ne va crea probleme doar pt ca a expirat, in schimb va fi doar mai putin eficienta ca atunci cand am deschis-o prima data.

Din pacate nimeni nu retine data limita de utilizare a produselor pe care le cumpara. Trebuie sa stii insa ca majoritatea cremelor, se conserva intre 6 si 12 luni dupa data deschiderii. Rezista atat de mult datorita cantitatii crescute de conservanti si cantitatii scazute de substante naturale cu ingrediente active.

In schimb cremele din ingrediente naturale cu un minim absolut de conservanti cum sunt cele de pe site-ul nostru www.creme-personalizate.ro  se conserva doar 60 zile de la data deschiderii datorita nivelului minim absolut de conservanti si a nivelului maxim de ingrediente active (vitamine etc)

Dupa acest timp, ar fi de preferat sa comanzi o crema noua.

Indicat este sa numeri zilele de dupa deschiderea produsului sau macar sa incerci sa estimezi pentru a o putea termina inainte sa inceapa sa isi piarda din proprietati, desigur ca aceste valori sunt valabile pentru un produs deschis caci atata timp cat recipientul nu este deschis si sta inchis etans, crema isi pastreaza valabilitatea minim 18 luni de la data fabricarii.

Daca s-a depasit termenul maxim de valabilitate cu o saptamana sau doua, nu e cazul sa te ingrijorezi prea tare. Dar in acelasi timp, o crema care sta de mai mult de un an de zile deschisa si-a pierdut mai toate proprietatile, asadar nu mai are niciun sens s-o folosesti pe piele.

Cum iti dai seama daca o crema expirata mai poate fi folosita sau nu?

Testul cel mai simplu este cel al observatiei de bun simt:

Observa cu atentie textura cremei si miroase-o. Avand in vedere faptul ca este crema ta si ai mai folosit-o iti vei da seama daca si-a schimbat culoarea sau s-a spart emulsia, in acest caz mirosul este puternic si dezagreabil.

Closeup portrait child boy with disgust on face pinches his nose something stinks bad smell situation isolated grey wall background. Negative human emotions facial expressions perception body language

O poti arunca fara ezitare.

Daca obisnuiesti sa folosesti produse bio la fel ca cele de pe site-ul nostru www.creme-personalizate.ro ce nu contin decat un minim absolut de conservanti, trebuie sa stii ca aceste creme se conserva mai putina vreme decat celelalte. In cazul lor, este recomandat sa respecti regula celor 60 zile si sa ai grija sa le pastrezi asa cum a indicat producatorul, ferite de razele soarelui, ferite de temperaturi extreme sau fluctuante, etc

Pentru a nu face risipa, cumpara creme in format mic, de 50-60 ml, si vei fi sigura ca nu ai cum sa depasesti data limita de utilizare la o schema clasica de 1-2 utilizari pe zi.

favicon

-->

Spune-ne parerea ta!

Am facut acest site ca sa putem indeplini nevoile tuturor dar fiecare este unic in felul lui din acest motiv fiecare dorinta conteaza si vom tine cont de ea, noi vom fi in continua dezvoltare alaturi de voi si de aceea asteptam mesajele si sugestiile voastre!


preloader